Over the Duster Sisters

Fleur Veldhuis

Fleur Veldhuis

Je herkent haar aan haar wilde krullenbos, Fleur Veldhuis, één van de twee frontladies swingt erop los. Geboren in een muzikaalnest en groot gebracht met een verscheidenheid aan muziek, heeft zij zich tot een prachtige zangeres ontpopt. Al vroeg ontstond haar liefde voor harmonieën en meerstemmigheid, wat duidelijk terug te horen is bij The Duster Sisters. “De muzikale klik met de bandleden geeft me heel veel positieve energie, en ik vind het heerlijk om me in de jaren vijftig vrouw te verplaatsen!”

Naast optreden zet zij haar muzikaliteit ook op andere vlakken in. “Mijn missie is om muziek bereikbaar te maken voor ieder kind. Met die insteek ben ik mijn eigen onderneming gestart. Daarbij gebruik ik muziek zowel op therapeutische- als educatievewijze om kinderen op een speelse manier zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen.”

 

Manon KolmanManon Kolman

Zodra de stippeljurk aan gaat verandert Manon Kolman in een jaren vijftig diva, die haar publiek weet te charmeren. Op jonge leeftijd ontdekte ze dat muziek voor haar een natuurlijke uitlaatklep is, waar ze nog steeds veel voldoening uithaalt. “Muziek raakt mij al-tijd en als ik zing komt dat vanuit diezelfde plek.”

Anderhalf jaar geleden startte zij met Fleur het dustersistersproject op. Wat een eenmalig optreden zou zijn werd zo’n groot succes dat er een reeks aan optredens volgde. “Het repertoire waar we met z’n allen aan gewerkt hebben is zo vrolijk en dansbaar dat het een verslaving is om met elkaar op te treden.”

 

 

 

 

Jetse de JongJetse de Jong

Op 10 jarige leeftijd werd Jetse al besmet met het Rock ’n Roll virus na het horen van Blueberry Hill door Fats Domino. “Wat mij toen en nog steeds aanspreekt in deze muziek is de positieve energie die er altijd in doorklinkt, die wil ik ook overbrengen.’’ Dat kun je goed horen tijdens zijn waanzinnige solo’s. Met het strakke boogiewoogie spel van zijn linkerhand geeft hij het repertoire vande band een enorme boost.

Na het doorlopen van de jong-talent opleidingen van de conservatoria Arnhem en Amsterdam werd hij aangenomen op de bachelor Jazz Piano van Amsterdam. “Hoewel de jazzmuziek ook een grote liefde van mij is ben ik nooit vies van een potje rock ’n roll met de Duster Sisters.”

 

Mirjam de Swart Mirjam de Swart

Mirjam studeerde Theaterwetenschap en pakte daarna de contrabas op om hem vervolgens niet meer los te laten. Ze speelde in diverse bands waarbij ze zang en contrabas combineerde.

Op dit moment rock en rollt ze met veel liefde bij The Duster Sisters. “Het leuke van deze band is dat we bestaande nummers op zo’n manier spelen, dat mensen blij verrast worden. Ik word zelf ook altijd heel vrolijk van een optreden of een repetitie en die big smile krijg ik dan ook niet meer van m’n gezicht!” Naast zingen en bassen, schrijft ze ook graag eigen liedteksten.

 

 

 

Merlijn KauffmanMerlijn Kauffman

Al sinds zijn vroege jeugd slaat Merlijn al op potten en pannen en alles wat hij tegenkomt.

In 30 jaar maakte Merlijn een reis langs verschillende muziekstijlen. In zijn tienerjaren nam de liefde voor drummen de overhand en heeft hij zich toegespitst op Jazz en Funk, met uitstapjes naar Rock ‘n roll.

“Rock ’n Roll staat voor mij gelijk aan plezier met elkaar en vooral op de dansvloer. Muziek die een verhaal vertelt waarin de meeste van ons zich kunnen herkennen. De reden waarom Grease na decennia nog steeds in elke kroeg uit volle borst wordt meegezongen. De energie, de link met de verschillende muziekstijlen en de lol die wij samen hebben op het podium en de lol die u heeft op de dansvloer. Dat zijn de redenen waarom ik elke keer met veel plezier speel bij de Duster Sisters.”

Let’s Rock & Roll!

Let’s get social!

7 months ago

The Duster Sisters

Dat was het weer! Vier dagen Foodfestival DierenPark Amersfoort vlogen weer voorbij! Wat hebben we ontzettend van jullie enthousiasme genoten 💃😊
Jullie hebben prachtig gedanst, uit volle borst meegezongen en met plezier naar ons staan kijken. Dankjulliewel🤗 Tot de volgende!
Foto's: Jan Slagter
...

View on Facebook

7 months ago

The Duster Sisters

Voor iedereen die nog niet op het Foodfestival is geweest of ons nèt gemist heeft vandaag...Morgen is je allerlaatste kans om lekker te komen smullen en te swingen! ...

View on Facebook